DANSUL EMOTIILOR – terapie pentru sanatate fizica si emotionala

DANSUL EMOTIILOR
grup de terapie prin miscare si dans

Ce simti acum?
De multe ori la aceasta intrebare oamenii raspund ce gandesc, de fapt, si nu ce simt. Aceasta se intampla pentru ca nu sunt in contact constient cu propriile emotii. Si cum ar putea fi daca, in multe cazuri, nu i-a intrebat nimeni niciodata „ce simti”?

Cei mai multi dintre noi nu am fost invatati sa ne identificam emotiile pe care le traim, sa observam ce senzatii ne aduc acestea in corp, sa le exprimam in moduri constructive si sa le eliberam, astfel incat sa ne putem pastra sanatatea corpului si a sufletului nostru, cat si a relatiilor cu ceilalti.

Starea noastra interioara ne influenteaza sanatatea corpului fizic. Emotiile (ne)constientizate si neexprimate pe care le simtim rasuna pana in adancul celulelor din corp! Ele produc reactii chimice in corpul nostru fizic si se pot croniciza si transforma in timp in diverse afectiuni sau chiar boli grave. Tocmai de aceea este atat de important sa invatam sa lucram cu ele.

Acesta este un grup de terapie prin miscare si dans in cadrul caruia vom crea impreuna cu alte persoane un context sigur si continator unde ai posibilitatea:
– sa iti identifici propriile emotii
– sa constientizezi ce ganduri au legatura cu acestea si ce senzatii iti produc in corpul fizic
– sa inveti/ dezvolti moduri constructive de a-ti exprima emotiile si de a lucra cu acestea, pentru sanatatea ta si a relatiilor tale.

Vom lucra in mod experiential prin dans, miscare autentica, constientizare corporala, desen, sprijin si impartasire reciproca. Acest program are la baza principiile dansterapiei – folosim miscarea ca forma de constientizare, exprimare si eliberare a emotiilor, cat si a gandurilor si senzatiilor din corp ce au legatura cu acestea.

Programul se va desfasura pe parcursul a 12 intalniri sapatamanale, in fiecare luni intre orele 18,30 – 20,30. Prima întâlnire va avea loc pe 18 februarie 2019. Este importanta, in masura in care este posibila, participarea fiecarei persoane inscrise la toate sedintele, pentru a crea impreuna un cadru de siguranta si incredere.

Cine sustine acest grup?

Alina FLOREA
– Psihoterapeut specializat in Psihoterapia prin Miscare si Dans si in Psihosomatica (terapia persoanelor cu afectiuni fizice)
– Membru in Asociatia Romana de Psihoterapie prin Dans si Miscare
– Psihoterapeut individual, de cuplu si familie – acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Pretul: 45 lei/ sedinta/ persoana

Te poti inscrie la acest grup de terapie pana pe 12 februarie, printr-un mesaj pe adresa centrul.dianthis@gmail.com (cu numele si un nr telefon pentru contact) sau la telefon 0758.317790. Sunt doar 10 locuri disponibile, in ordinea inscrierii.

Persoanele inscrise vor fi programate pentru o scurta discutie individuala gratuita pana la data primei intalniri cu grupul mare (18 februarie). Sedintele de terapie vor avea loc la Centrul Dianthis din Iasi (str Brandusa 2, zona Podul de Fier).

Te asteptam cu drag!