Evenimente

6-7 aprilie 2019

VINDECAREA ENERGIEI FEMININE SI MASCULINE - atelier de constelatii familiale

De-a lungul timpului parca s-a nascut o lupta intre femei si barbati, o incrancenare care ne raneste pe toti si care asteapta a fi vindecata, undeva foarte adanc in interiorul nostru. Probabil ca multi am vazut-o la parintii nostri, la bunici si o vedem din plin in societatea in care traim azi. Insa, cu cat ne separam mai mult si ne respingem unii pe altii, cu atat acest lucru nefiresc ne va afecta starea de bine si viata pe care o traim noi si copiii nostri. Acceptarea, apropierea si uniunea profunda dintre feminin si masculin poate vindeca aceasta rana colectiva, poate readuce mai multa iubire, bucurie, armonie si implinire in sufletul fiecaruia dintre noi, in vietile, relatiile si familiile din care facem parte.

23 martie 2019

DINAMICILE INCONSTIENTE DIN SPATELE BOLII - atelier de Constelații Familiale

Cu totii ne dorim sa fim sanatosi si sa ne traim viata in pace si armonie, atat noi insine cat si membrii familiei noastre. Insa, in timp pot aparea simptome si afectiuni care ne tulbura viata de zi cu zi. In astfel de situatii ne punem intrebarea "de ce am facut aceasta afectiune?", "cum imi pot recupera sau pastra sanatatea?" Boala, in cazul propriei persoane sau a unui membru din familie, isi are de multe ori radacinile in istoria noastra si a familiei in care ne-am nascut. Indiferent in ce situatie se afla persoana afectata, boala a venit in viata sa pentru a-i aduce un mesaj, pentru a-i transmite ceva, pentru a-i oferi o noua sansa de a restabili echilibrul in interiorul sau ori a familiei sale.

12 martie 2019

ART-EXPLORATORII EMOȚIILOR

Grupul de art terapie oferă copiilor un cadru primitor și conținător în care vor putea să se cunoască mai bine pe ei înșiși și pe ceilalți, să manifeste și să elibereze prin procesul creativ ceea ce izvorăște din individualitatea lor, în care să dea voie sufletelor lor să vorbească în imagini, așa cum știu mai bine.

9-10 martie 2019

REGASESTE BUCURIA DE A FI FEMEIE - workshop de vindecare a feminitatii

Foarte multe femei au uitat sa se bucure din plin de feminitatea lor, sa o traiasca, sa o simta, sa o manifeste. In viata de zi cu zi, cele mai multe femei intra in roluri de mama, sotie, fiica, sora, colega, prietena, iar de multe ori rolul de femeie nu-si mai gaseste locul. In alte situatii, femeia isi inhiba foarte mult propria feminitate si nu poate sa se simta libera in relatia cu partenerul sau cu barbatii, in general. Nu isi poate da voie sa se bucure si sa traiasca pe deplin in cuplu, sa fie jucausa, creativa si spontana. Aceasta se poate datora fie modelului si invataturilor primite din familia de origine despre "a fi fata/ femeie" cat si despre barbati, fie a unor experiente dureroase/ abuzuri (fizice, emotionale, sexuale) prin care a trecut ea insasi sau femeile din familia sa.

6 martie 2019

ASCULTĂ-ȚI IMAGINILE SUFLETULUI - grup de art-terapie

Sufletul nostru mereu încearcă să ne vorbească, dar de multe ori nu îl putem asculta, sau dacă auzim că încearcă să ne transmită ceva, nu înțelegem mesajul. Când așezăm pe hârtie sau modelăm în lut stările și trăirile noastre, le dăm formă, le ajutăm să prindă contur și viață și atunci simțim că ceva din interior se eliberează. Observăm cum mintea-corpul-sufletul nostru nu mai au nevoie să facă eforturi, adesea supraomenești, pentru a ține în interior ceva ce credeam că nu se cuvine sau nu avem voie sau nu e frumos să exprimam. Acela e un pas înainte către vindecare și întregire interioară.

23 februarie 2019

A FI PARINTE - O CALATORIE CREATOARE

Copiii nostri invata sa isi pastreze si sa isi dezvolte stralucirea, pofta de viata, bucuria de a trai si linistea sufleteasca de la noi, parintii. Ei pun in aplicare de obicei ceea ce vad mai degraba la noi, decat ceea ce le spunem. Astfel, modul in care ne traim noi viata si in care relationam cu ei si cu cei din jur, ii creaza si ii construieste din temelii ca oameni, fiind decisiv pentru fericirea si sanatatea din prezent a copiilor nostri, cat si de la varsta lor adulta.

18 februarie 2019

DANSUL EMOTIILOR - terapie pentru sanatate fizica si emotionala

Starea noastra interioara ne influenteaza sanatatea corpului fizic. Emotiile (ne)constientizate si neexprimate pe care le simtim rasuna pana in adancul celulelor din corp! Ele produc reactii chimice in corpul nostru fizic si se pot croniciza si transforma in timp in diverse afectiuni sau chiar boli grave. Tocmai de aceea este atat de important sa invatam sa lucram cu ele.

17 noiembrie 2018

VINDECAREA COPILULUI INTERIOR - grup de terapie pentru adulti

Adesea în viața de zi cu zi ni se întâmpă să observăm la noi înșine reacții comportamentale exagerate sau nejustificate în relațiile cu alții, emoții puternice care apar de niciunde sau scenarii mentale care rulează în mintea noastră și pe care aproape că nu le putem opri. Majoritatea dintre ele apar mai ales în legătură cu părinții, partenerii de viață sau copiii noștri, ei fiind persoanele semnificative din viețile noastre. Toate sunt semne ale rănilor din trecut, sunt modalități prin care copilul nostru interior încearcă să se facă auzit și încearcă să ne spună că are nevoie de atenția noastră.

10 noiembrie 2018

GRUP DE INTERVIZARE PENTRU SPECIALISTI

Dragi colegi, va invitam sa cream impreuna un spatiu de impartasire si sprijin reciproc, cu privire la aspecte ce tin de profesia noastra si de situatiile cu care ne confruntam, un cadru de intervizare in care sa putem beneficia fiecare de mai multe puncte de vedere si perspective de lucru, tocmai pentru a putea oferi clientilor nostri sau oamenilor cu care lucram servicii cat mai bune. Acest grup de intervizare se adreseaza specialistilor din domeniul psihologiei - psihoterapeuti, psihologi, psihopedagogi, indiferent de treapta profesionala in care se afla.

29 iunie 2018

CEAI PENTRU PARINTI - atelier de dezvoltare parentala

Vă invităm la un ceai aromat unde vom avea ocazia să împărtășim din bucuriile și provocările de care avem parte în relație cu ai noștri copii. Vom afla împreună, prin discutii si activitati practice, cum să descoperim și să gestionăm resursele necesare îmbunătățirii acestor relații pentru ca familiile noastre să devină mai puternice.

18 iunie 2018

VINDECAREA SEXUALITATII FEMININE - terapie de grup pentru femei

Foarte multe femei, chiar si cele mai sociabile la prima vedere, cand ajung in relatiile de cuplu cu un barbat, este posibil sa simta o anumita inhibitie, rigiditate si disconfort, atat in intimitate dar nu numai, chiar daca isi doresc foarte mult acea relatie. Nu isi pot da voie sa se bucure si sa traiasca pe deplin relatia cu partenerul, sa se joace, sa fie libere, creative si spontane cu el.

26 mai 2018

BOALA SI RELATIA NOASTRA CU EA - atelier de Constelații Familiale

Boala vine in viata noastra pentru a ne aduce un mesaj, pentru a ne transmite ceva, pentru a ne oferi o noua sansa de a restabili echilibrul in interiorul nostru ori a familiei din care facem parte. Constelațiile familiale reprezinta o metoda de psihoterapie de grup, ce relevă o imagine simplă și puternică a dinamicii familiale, care îi permite clientului să aibă o privire clara asupra cauzelor ce stau la baza problemelor sale de sanatate, a dificultatilor in relatii sau de alta natura.

18 mai 2018

DEZVOLTARE COGNITIVĂ ȘI SOCIO-EMOȚIONALĂ PENTRU COPII PRIN METODA FEUERSTEIN

Pornind de la premisa că inteligența este dinamică şi modificabilă, nefiind statică şi fixă, această metodă ajută copiii să dobândească flexibilitatea mentală necesară întâlnirii cu obstacolele unei lumi fără certitudini.

11 mai 2018

ART-EXPLORATORII - dezvoltare personală prin artă pentru copii

Copilul tău deține inepuizabile comori, pline de bogatii și resurse ce au nevoie mereu să iasă la lumină. Una din cele mai potrivite forme de cunoaștere și exprimare de sine pentru copii este cea prin artă (pictură, desen, colaj, modelaj), ea oferind posibilitatea de a transmite și elibera trăiri, stări, gânduri, emoții care adesea pot fi prea puțin redate prin cuvinte.

7 mai 2018

BODY & SOUL - Grup de explorare somatica si crestere personala

Comuniunea dintre partea noastra exterioara care se vede (corpul fizic) si interiorul nostru (mintea si sufletul) alcatuiesc omul care suntem, iar de legatura armonioasa dintre acestea depinde starea noastra de bine, în ansamblu.

26 aprilie 2018

CUM SA LE VORBIM COPIILOR DESPRE SEXUALITATE

De cele mai multe ori, ca parinti, nu ne este usor sa le vorbim copiilor despre sex. Putem avea retineri, putem simti jena sau rusine in a avea discutii deschise cu proprii nostri copii pe acest subiect. 

4 martie 2018

MARTISOR cu arta

Art terapia, ca și primăvara cu ale ei mărțișoare, este despre renaștere, schimbare, bucurie, frumusețe, celebrarea vieții. Este despre noi și pentru noi. Îți propun ca în luna martie să experimentăm împreună culorile și să ne lăsăm inspirați de copilul interior și de creațiile lui. Pentru asta îți dăruiesc un mărțișor ce va consta în două ședințe individuale GRATUITE de art terapie.

3 martie 2018

ZIUA DANS-TERAPIEI - Iasi, 3 martie 2018

Centrul Dianthis in colaborare cu Asociatia Romana de Psihoterapie prin Dans si Miscare organizeaza la Iasi "Ziua dansterapiei". Evenimentul este dedicat in special psihologilor, consilierilor, profesorilor, studentilor, oricarei persoane care lucreaza cu oamenii (adulti si/sau copii) si vrea sa-si largeasca perspectiva asupra instrumentelor de lucru.

9 februarie 2018

TERAPIE PENTRU ARMONIE IN CUPLU

Deoarece in luna februarie sarbatorim dragostea si ne dorim sa venim in sprijinul cuplurilor care intampina provocari, sa ii insotim pe drumul catre o mai buna intelegere, implinire si armonie in relatie, oferim o sedinta de terapie de cuplu gratuita celor interesati.

14 decembrie 2017

SA DARUIM IMPREUNA - atelier de creatie pentru copii si parinti

Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a ne deschide inimile mai mult si a darui. Un dar de Craciun este cu atat mai valoros pentru cel care il primeste, daca este facut chiar de mainile noastre, cu dragoste si bucurie. Bucuria, caldura, entuziasmul si ce ai mai frumos in interior este tot ce ai nevoie pentru a putea crea si darui mai departe.

26 octombrie 2017

GRUP DE SUPORT pentru persoane care au pierdut pe cineva drag

Cand se intampla sa pierdem o persoana apropiata noua, prin deces sau separare, putem trece prin perioade dificile. Sprijinul oferit din partea unui grup de suport in astfel de perioade din viata ne poate ajuta sa trecem mai usor si intr-un mod mai sanatos prin procesul pierderii.

20 septembrie 2017

COLORS OF YOU - explorare si exprimare de sine prin culoare

In cadrul acestui atelier vei putea sa iti indrepti privirea catre universul tau interior si sa te exprimi cu ajutorul culorilor si al formelor asa cum simti si cum gandesti pentru a te redescoperi si a te intelege mai bine.

19 august 2017, IASI

IUBIREA CARE VINDECA - Atelier de Constelatii Familiale

Iubirea poate bucura, poate lumina, poate vindeca si desavarsi fiinta umana. Cu totii avem nevoie de iubire in vietile noastre, sa iubim si sa ne simtim iubiti.


10 - 11 iunie 2017, IASI

Miscarea ca instrument de crestere personala

Asociatia Romana de Psihoterapie prin Dans si Miscare in colaborare cu Centrul Dianthis Iasi va invita la workshopul MISCAREA CA INSTRUMENT DE CRESTERE PERSONALA


29 martie 2016, IASI

EXPLORE & GROW – Grup de autocunoastere si evolutie personala prin miscare si dans

Prin miscare si dans poti sa te reintorci la tine, sa te redescoperi in modul cel mai autentic si profund exact asa cum esti, cu toate darurile si resursele interioare pe care le ai pentru a trai frumos si a te bucura de viata!


Sambata 8 aprilie 2017, orele 10.00 – 18.00

Interiorul creeaza exteriorul - Atelier de Constelatii sistemice

„Viziunea iţi va deveni clara doar in momentul in care vei privi in inima ta… Cine priveşte in afara, viseaza. Cine priveşte inauntru, se trezeşte.” Carl Gustav Jung