Iubirea – intre constrangere si libertate

Vulpea si rata salbatica
14 august 2015
Cum arata zidul tau?
28 septembrie 2015
Show all

Iubirea – intre constrangere si libertate

Ce este iubirea pentru voi? Ce ati fost invatati ca inseamna iubirea? Cum ati vazut ca este exprimata iubirea, inca de cand erati foarte mici, intre oamenii care erau in apropierea voastra?

“Lectia” pe care am invatat-o fiecare dintre noi despre iubire, fie ca suntem constienti de ea sau nu in prezent, poate fi foarte bine inradacinata in adancul sufletului nostru. Din ea izvorasc actiunile, gandurile si sentimentele noastre in relatiile pe care le avem azi. Desigur, daca ne dorim, “lectia” poate fi schimbata cu una diferita, daca ajungem sa consideram ca aceasta ne-ar ajuta mai mult sa ne apropiem de ceea ce ne dorim cu adevarat de la o relatie.

Voua ce v-ar aduce cu adevarat satisfactie, ce v-ar bucura si v-ar umple sufletul intr-o relatie de iubire? Pe mine, aceasta intrebare ma duce cu gandul la unele din nevoile fundamentale ale fiintei umane: de a fi iubit (implicit,  a ni se arata iubire in felul in care avem nevoie fiecare),  a fi apreciat, valorizat, respectat, a fi acceptat si a avea  sentimentul ca apartii, ca esti inclus.

Iubirea poate bucura, poate lumina, poate vindeca si desavarsi fiinta umana! Doar ca este o conditie pentru a ajunge acolo – LIBERTATEA – adica sa-ti dai voie tie insuti sa iubesti cu adevarat, cat si sa-i permiti celui de langa tine sa fie liber ……. sa te iubeasca. Ca relatia sa infloreasca e nevoie sa renunti la constrangere si control, atat asupra ta cat si a partenerului tau. Nu e usor sa faci acest lucru, insa poate aduce in relatia voastra mai multa incredere unul in celalalt si implicit creste intimitatea si apropierea dintre voi, va uneste mai mult.

E aproape paradoxal ca pentru a fi cu adevarat impreuna e nevoie sa lasi, sa dai drumul ….. pentru unii poate parea greu, pentru altii aproape imposibil, insa felul in care poate fi o relatie de iubire apoi, cred ca merita tot efortul.

Indrazniti, fiti blanzi cu voi insiva si acordati-va cat timp aveti nevoie! Va doresc tuturor sa gasiti cu adevarat calea catre inima celui de langa voi!

 

Cu mult drag si iubire pentru sotul meu,

Alina Florea

un om care e pe drum ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *